Дома > News > Вести за индустријата

Со цел да се спречат инсектите и мувлата да навлезат во бамбусовите производи, кои се конвенционалните методи на лекување што ги имаат луѓето

2021-12-04

Бамбусот е зелен, но не може постојано да се одржува зелен. Бамбусот има временски циклус, а раѓањето, стареењето, болеста и смртта се случуваат и помеѓу бамбусот и дрвото. Бамбусот со континуирано снабдување со хранливи материи сè уште има промена на бојата, а камоли бамбусов ткаен производ кој нема снабдување со хранливи материи. Значи, каква боја е ткаењето од бамбус, одговорот може да биде само илјада бои.
Бамбусот кој штотуку е исечен може да остане зелен одреден временски период, но никогаш нема да биде предолг. Како бамбусова опрема направена од бамбус, формирањето на бојата е тесно поврзано со бојата на бамбусот. Поради различните видови на ткаење, употребените материјали се исто така различни, но повеќето уметници кои ткаат бамбус сакаат да користат посвежи бамбусови материјали, бидејќи тие имаат добра цврстина и еластичност, а ткаењето нема да се скрши толку лесно. Сепак, овој вид бамбусова опрема направена од свежи материјали од бамбус ќе има различни степени на пукнатини и деформации поради испарувањето на бамбусовата вода.
Затоа, висококвалитетната ткаена бамбус од бамбус обично ретко се прави со многу свежи бамбусови материјали и бара одреден третман, а најчестиот е сушењето. Откако бил исечен бамбусот, тој постепено се оксидирал и испарувала водата, а неговата боја постојано се менувала. Затоа, бојата на опремата од бамбус има неизбежна врска со времето на складирање на бамбусот. Во природната опрема од бамбус што не е подложена на никаков друг третман, бојата не може да се одржува конзистентна, покажувајќи различни промени во бојата. Висококвалитетниот стар бамбус генерално ќе покаже светло жолто-жолто-кафеав-црвено-кафеав со текот на времето (горната боја не е точна, само референца), а инфериорниот бамбус на крајот ќе покаже темно кафеава.
The color of natural bambooware cannot be uniform, and there will always be differences. Therefore, it is proved that whether the natural color is uniform can be judged according to whether the color is uniform. The use of bleaching agents can make bamboo white and bright, and chemical fuels can be dyed into different colors after proper blending. The color of such bamboos is uniform, but how much does bamboo after chemical treatment have to do with bamboo?
Со цел да се направи бојата убава, боењето на опремата од бамбус стана конвенционален метод. Процесот на боење е сличен во повеќето региони, но секој регион има свој начин на фиксирање на бојата. Бамбусовата опрема по процесот на боење може добро да ги спречи инсектите и мувлата. Мувлата од инсекти е природна опасност од загадување од природниот бамбус. Поради мувла од инсекти, многу извонредни прибор од бамбус можат да умрат само на половина пат, што е штета. Без разлика каков вид на бојадисување, процесот е сè уште попроблематичен. Потоа, тука е бојата, која може да додаде различни бои, и затоа што средството за лекување во бојата може да ја зајакне целокупната цврстина на бамбусот. Сепак, мирисот на бојата секогаш е тешко да исчезне и секогаш може да направи нешто да му недостига на приборот од бамбус.
Вљубениците во колекционерното ткаење на бамбус, сите сакаат природен бамбус или бамбус кој не бил хемиски обработен. Тие често си играат со него и можат да играат како што луѓето во индустријата го нарекуваат патина. Какво постоење е ова. Немам буквар и не знам како. Треба да се напомене дека колекционерите секогаш сакаат да одгледуваат бамбусови производи, за што е потребно многу време. Овој вид природна опрема од бамбус е највредната во светот на колекцијата.

Исто така, постои употреба на серија сложени рачна обработка за да се постигне долготраен ефект во видот. Ова е уметност. Може да се каже и дека е лажен, но се додека не е злобна измама, тоа е само начин да се додаде боја на ткаењето од бамбус. Средствата се исто така ретка уметност.





We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept