Дома > News > Вести за индустријата

Начин на одржување на производи од бамбус

2021-10-13

Maintenance method of бамбуспроизводи
Во нормални денови, некои луѓе користат некои производи од бамбус во своите домови.Bambooплочите не се само природни по боја, флексибилни во суровини и нетоксични и безопасни, а количината на формалдехид е речиси нула, што е често здраво и еколошки.
Употреба и одржување на прибор од бамбус
1. Ве молиме не истурајте
врела вода директно на почетокот на употреба за да се избегне нерамномерна обработка набамбускорпи поради нерамномерна обработка од внатрешната и надворешната страна на бамбусот. Ве молиме, не чувајте вода долго време во приборот од бамбус. Бидејќи бамбусот се плаши од долготрајни плускавци, внатрешниот слој на бамбусот е многу вреден. Ве молиме обидете се да не го миете со детергент или слично. Ве молиме исчистете и исушете по секоја употреба.
2. Потопете го во лесна солена вода 3 часа, а потоа попарете го со вода од корпа за јајца 30.
минути или така, за да се избегне мувла, изедена од молец и пукање набамбусприбор.
3. Кога не се користи долго време, може да се запечати и да се чува во пластична кеса откако ќе се исуши на сонце (предмет на изгледот набамбусбез вода и влажност), и може да се постави кеса отпорна на влага.
4. Добар начин е да го користите често и често да си играте со него, за да може бамбусовата опрема да биде светла и природна.
5. If you need to keep it as a collection, make a special wooden inner lattice cabinet for storage. The temperature of the dedicated storage cabinet is between 20°C and 35°C, and the relative humidity is between 35% and 40%. If the temperature is too dry and too high, you can put a bowl of water indoors, or put a few books in the cabinet. When the summer is too boring, you can put half a glass of water on the grid, but keep a certain distance from the water glass. The old method can also be used, but the moisture resurgence is stronger and should not be too much. Especially in the rainy season in June and July every year, you should always check if you find long hairs, use a bristle brush to remove them in time.
6. Против пукањето на опремата од бамбус е технички проблем на многу високо ниво. Сегашниот метод не е ништо повеќе од готвење и пушење со разни лекови, нобамбуспроизводите третирани со овој метод веќе не се погодни за здравјето. Помалите производи од бамбус неизбежно ќе изгледаат како пукање без ваков третман. Степенот на пукање варира во зависност од ситуацијата на апликацијата. Има една стара поговорка: суво три години, влажно три години, не суво или влажно три години, тоа ебамбус, така што приборот од бамбус мора да се користи често за да се спречи пукање. .
7. Bambooпроизводи се
најотпорни на молци и термити. Менувањето на лакот и зготвеното масло од тунг однадвор е корисен начин да се избегнат овие два непријатели.
8. По употребата, обидете се да го одржувате изгледот чист за да избегнете размножување бактерии и бубачки.
Секој кабинет за бања треба да внимава на одржувањето. Туш кабината е поделена на суви и влажни области, така што многу добри кабинети за бања и друго дрво ибамбусмебел за бања може да се добие многу добро, што е и кршење на водоотпорни материјали.
Cylinder Dental Flossers
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept