Дома > News > Вести за индустријата

Безбедносни мерки на претпазливост при употреба на чепкалки за заби

2021-10-13

Безбедносни мерки на претпазливост при употребачепкалки за заби

A toothpick may hide tens of thousands of bacteria, and it is easy to get sick from the mouth, such as hepatitis B, tuberculosis and other diseases. Consumers should only pick one toothpick each time, and it will break after use to prevent secondary pollution, and throw it away after use.It is understood that the safety of чепкалки за забиможе да се појави во две фази. Првата е фазата на производство. Поради ниската техничка содржина на производството на чепкалки за заби, повеќето производители се семејни работилници, а квалитетот е тешко да се гарантира. Подзагадување.

Безбедносни мерки на претпазливост:

1. Многу луѓе имаат навика да берат заби сочепкалки за забипосле оброците. Тие не знаат дека ако е погрешен начин на берење заби или неселективно берење заби секој ден, јазот меѓу забите ќе стане поголем и непцата ќе се оштетат. Напротив, ефектот на заштита на забите нема да се постигне.
2. Главата на чепкалка за заби е релативно остра, затоа треба да внимавате на безбедноста кога ја користите и да не ги дупчите непцата или другите делови од усната шуплина. Друга работа на која треба да се обрне посебно внимание е тоачепкалки за забитреба да се стави на соодветно место. Ако има дете во семејството и ако случајно му дозволите да го добие и да го ставите во уста, може да се залепи за детето. Ако е сериозно, ќе падне во стомакот, а последиците ќе бидат посериозни. Затоа, овде се потсетува да се обрне внимание на правилната положба на чепкалка за заби.
3. Не држетечепкалки за заби often. Some consumers accidentally swallowed the чепкалки за забиво стомакот, им ги продупчиле тенкото црево и ги извадиле од телото по итни операции во болницата, за малку ќе го изгубат животот.Small Cylinder Bamboo Toothpick
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept