Дома > News > Вести за индустријата

Колку често ја менувате четката за заби од бамбус

2021-10-13

Колку често го менуватечетка за заби од бамбус

1. Кога растојанието помеѓу влакната на четката за заби станува поголемо, влакната обично се густо наредени. Ако растојанието помеѓу влакната стане значително пошироко, поголема е веројатноста дека нечистотијата ќе остане на коренот на четката за заби и најдобро е да ја замените со нова. Покрај тоа, четката за заби треба да се одржува во обични времиња. По миењето на забите, пастата за заби и нечистотијата на четката за заби треба добро да се измијат. По употребата, ставете ја главата на четката за заби колку што е можно повеќе. Останувањето суво ќе помогне да се намалат бактериите. Поставувањето на четките за заби исто така треба да биде што е можно посуво, бидејќи влажната средина е попогодна за брзо размножување на микроорганизмите.
2. The color of the root of the toothbrush becomes darker. The dirt on the root of the bristles will slowly accumulate, which is one of the reasons for the growth of bacteria. It is reminded that even if it is washed after each use, it cannot be completely prevented. Therefore, once the color of the root of the toothbrush becomes darker, it is Signals with more dirt accumulation should be replaced in time.
3. Влакната на четката за заби се меки и склопени. Откако ќе откриете дека повеќето влакна се меки и срушени, тоа значи дека степенот на абење е голем и забите не можат добро да се исчистат и тие треба да се заменат.
4. Се препорачува периодот на користење на четката за заби да не надминува 3 месеци, но исто така варира од личност до личност. Некои луѓе користат најсилна сила кога ги мијат забите. За помалку од 3 месеци, влакната на четката за заби ќе се свиткаат и деформираат, па затоа треба навреме да се замени, бидејќи ефектот на чистење на четката за заби со свиткани и деформирани влакна е значително намален. Во исто време, лесно е да се предизвика оштетување на забите и непцата.Bamboo Toothbrush With A Thin Neck Handle

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept